Om motionsloppen


I Velofondo finns plats för alla som tycker om att cykla! Oavsett om du är erfaren eller helt ny så är du välkommen att ställa upp i detta lopp. Vi känner oss stolta över att få erbjuda ett motionslopp i denna vackra miljö. I år har vi nya bansträckningar på 56km respektive 93km, båda i motionsklass. Ta chansen att cykla på samma bana som världseliten eller utmana dig med ett längre lopp! Mer information om respektive bana finner du nedan.


56 km motionslopp


Detta är loppet för dig som vill ta steget in i cyklingens förlovade värld. Cykla i din egen takt eller ta följe med någon som känns som ett bra cykelsällskap. En första utmaning får du strax innan den första vätskedepån efter 24km. Du ska då ta dig an en stigning på 100 höjdmeter. Stigningen sker i etapper så det kommer att gå utan några problem.

När du pustat ut vid vätskekontrollen efter stigningen tar du sikte på nästa kontroll som du hittar efter lite mer än 40km. Glöm inte att njuta av den vackra naturen under rundan. Passa sedan upp så att du håller vänster då banorna delar sig. Tar du höger så hamnar du på 93km-banan.

När du når Vårgårda igen, och rullar in under målportal, är cyklingen avklarad. Därefter får du din medalj och möjligheten att avnjuta den välförtjänta aftercyclingbuffén som ingår i startavgiften.

93 km motionslopp


Som deltagare i 93km-loppet bjuds du på en resa genom ett sommarfagert Västergötland tillsammans med andra cyklister som har samma mål. Alla cyklister startar samtidigt vilket gör att du redan från början hittar cyklister som håller din hastighet och som du kan följas åt med varvet runt.

Vägarna består till största delen av mindre asfaltsvägar utan målad mittlinje. De är härligt slingrande och du kommer nära naturen utan för mycket störande trafik. Du får ta dig an ett par stigningar på 100 höjdmeter som inte är alltför branta men som ändå kommer märkas av.

När du når Vårgårda igen, och rullar in under målportal, är cyklingen avklarad. Därefter får du din medalj och möjligheten att avnjuta den välförtjänta aftercyclingbuffén som ingår i startavgiften.


DETTA INGÅR
Utlottning från ett stort prisbord
Medalj
Mat efter målgång
Mycket glädje och ett härligt minne
Mersmak


Anmäl dig här!