SVT kommer att direktsända världscupen på cykel från Vårgårda även i år.

– Vi är självklart väldigt glada över att ha nått ett nytt avtal med landets största TV-kanal. Det ger oss en unik möjlighet att visa upp världens vackraste sport i vårt eget fantastiska landskap, säger Hans Jönsson ordförande i Vårgårda CK.

Crescent Women World Cup i Vårgårda är den enda världscuptävling på damsidan som sänds live i sin helhet i TV samtidigt som den distribueras över hela världen via Internationella Cykelförbundets egen tv-kanal. – Vi fortsätter att gå i spetsen för utvecklingen av damcykel.

-Jag är övertygad om att fler tävlingar kommer att följa efter, säger Hans Jönsson. Vårgårda CK har lagt om bansträckningen inför årets jubileumsupplaga – den tionde i ordningen. I stället för de 12 varv som tidigare körts inleds loppet nu med en 57 kilometer lång slinga i trakterna mellan Vårgårda och Borås och avslutas med sju varv där den fruktade Hägrungabacken skall passeras lika många gånger. Totalt mäter banan i år 133,5 kilometer.

– Den här banan ger en annan typ av cykelåkning. Den blir tuffare och mer utslagsgivande. Dessutom har vi lagt in ett parti med 2,5 kilometer grusväg. Något som också det är unikt i damernas världscup, säger Hans Jönsson.

Per Yng, chef för SVT-sporten, är också han nöjd med överenskommelsen.

– Det är självklart kul att sända från en världscuptävling på hemmaplan. Emma Johansson är en världsstjärna inom cykelsporten och vi vill följa de stora namn som svensk idrott har, säger Per Yng, till worldcupvargarda.se För att passa in i TV-tablån den sportintensiva söndagen 23 augusti har starten för världscuploppet tidigarelagts till 09.15.