Emilia Fahlin gör lagtempodebut för säsongen i Vårgårdas världscup. Hon ingår i Wiggle Hondas sextett som kör de 42,5 km långa loppet på vägarna mellan Vårgårda och Herrljunga på fredagskvällen.

– Det finns en del att jobba på. Vi har bara haft tre träningsdagar så här långt. Nu jobbar vi stenhårt på att slipa tekniken och hur vi ska formera uppställningen, säger Emilia Fahlin.

Emma Johansson kör inte i Oricas lag. VM- och OS-medaljören, som nyligen meddelat att hon kommer att köra för just Wiggle Honda nästa år, fokuserar helt på söndagens linjelopp.

Om Emma och Emilia blir teamkompisar nästa år är fortfarande oklart. Den 26-åriga Örebrocyklisten förhandlar för närvarande om kontrakt inför nästa år.

– Det är inget som är hundraprocentigt klart ännu. Wiggle Honda finns fortfarande med i bilden men det är också några andra team inblandade, säger Emilia Fahlin, till worldcupvargarda.se.

Hon kommer till Crescent Women World Cup i bättre form än någonsin tidigare under säsongen. I nyligen avslutade Ladies Tour of Norway landade Emilia Fahlin på samma sluttid som Emma Johansson, 21 sekunder bakom segrande Megan Guarnier.

– Det har verkligen lossnat de senaste veckorna. Skador och sjukdomar har stört stora delar av säsongen men jag hoppas kunna börja nästa år på den här nivån och äntligen få ett hel säsong utan problem.

Emilia Fahlin kommer också att köra söndagens linjelopp. Hennes uppgift i det namnkunniga teamet där tre åkare – Jolien D´Hoore, Giorgia Bronzini och Elisa Longo Borghini – redan vunnit världscuplopp i år är i första hand att dra fram spurtkanonerna i bra läge inför avgörandet.

– Vi går naturligtvis för en fjärde världscupseger. Skulle jag kunna bidra till den på hemmaplan vore det riktigt stort. Jag siktar i alla fall på att vara med i den klunga som är längst fram när det ska avgöras.

Och vem är först i mål?

­ – Jag tror Jolien D´Hoore har en bra chans. Hon är i bra form och det här är en bana som passar henne.